Polievka s ružičkovou kapustou

Jesenná údená polievka s hubami, ružičkovou kapustou a ďalšou zeleninou je veľmi výživná a uspokojujúca. Mohla by slúžiť aj ako samostatné hlavné jedlo.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
20 g sušených húb
2 cibule
400 g zemiakov
200 g mrkvy
800 g ružičkového kelu
300 g paradajok
1 lyžica masla
800 g údeného mäsa
1 l údeného vývaru
niekoľko guľôčok papriku
3 guľôčky nového korenia
2 bobkové listy
soľ
mletý čierny korenie
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Postup varenia podľa receptu
Houbám dáme do vody, aby sa namočili. Cibuľu nakrájame na malé kúsky.
Očistíme zemiaky a nakrájame ich na malé kúsky. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Rajčatá nařízneme do kríža a zalejeme ich vriacou vodou. Necháme ich chvíľu odstáť a potom jemne stiahneme šupku. Rozkrojíme rajče a lyžicou vydlabeme semienka, samotnú dužinu nakrájame na malé kúsky.
Na panvici rozpustíme maslo a na ňom osmažíme cibuľu. Mäso nakrájame na väčšie kúsky a opečieme na masle. Potom pridáme zemiaky a zalejeme vývarom.
Z húb vymačkáme nadbytočnú vodu, nakrájame ich na menšie kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme korenie, nové korenie a bobkový list. Varíme zhruba 15 minút.
Následne pridáme mrkvu a kapustu a varíme, kým nezmäknú, ešte 15 minút.
Mäso z polievky vyberieme a nakrájame na malé kúsky. Tie potom spolu s rajčinami vrátime späť do polievky a varíme ešte približne 5 minút. Polievku dochutíme soľou a korením a nakoniec vyberieme nové korenie a bobkový list.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Polievka s ružičkovou kapustou
Polievka s ružičkovou kapustou je lahodný a výživný pokrm, ktorý vás zahreje v chladných dňoch. Táto polievka spája jemnú chuť ružičkovej kapusty s bohatou základňou z vývaru a ďalších čerstvých ingrediencií. Môže obsahovať ďalšiu zdravú zeleninu, ako sú mrkva alebo zemiaky, a je ideálna ako ľahký obed alebo večera. Pripravuje sa rýchlo a jednoducho, a preto je obľúbená nielen medzi priaznivcami zdravej stravy. Podávajte ju s čerstvým pečivom a užite si jej jedinečnú chuť.