Smažený chřest

Smažený chřest
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 1

Skúste chřest pripraviť iným spôsobom, než len s holandskou omáčkou. Môžete ho obaliť v trojobale a usmažiť. Chrumkavý chřest sa skvele hodí ako rýchla večera.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 zväzok chřestu (500 g)
2 vajcia
hladká múka
1 plátok citróna
strúhanka
1 čajová lyžička cukru
soľ
olej na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Chřest oškrabeme a zbavíme ho drevnatých koncov.

Chřest varíme približne 10 minút v slanej vode s kúskom citróna a lyžičkou cukru. Následne ho scedíme a osušíme.

Obalíme chřest v múke, potom vo vajciach, ktoré sme ľahko osolili a rozšľahali, a nakoniec v strúhanke.

Smažíme do zlatista v horúcom oleji.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažený chřest

Vyprážaný chren je delikátne jedlo, ktoré si získalo obľubu vďaka svojej chrumkavej textúre a jemnej chuti. Chren sa zvyčajne obalí v cestíčku alebo strúhanke a potom sa vypráža dozlata. Tento spôsob prípravy zvýrazňuje jeho prirodzenú chuť a dodáva mu špeciálne aróma. Vyprážaný chren sa skvele hodí ako predkrm, príloha alebo zdravá desiata. Môže byť podávaný s rôznymi omáčkami, ako je aioli alebo jogurtový dip, ktoré ešte viac zvýraznia jeho lahodnosť. Objavte túto chutnú variantu chrenu a vychutnajte si jeho chrumkavý zážitok!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (53 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Zeleninové
Tag: špargľa, varenie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, bezmäsité jedlá, vyprážanie, vegetarianské, jarná, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Smažený chřest.

Pridať komentár