Smažený chřest

Skúste chřest pripraviť iným spôsobom, než len s holandskou omáčkou. Môžete ho obaliť v trojobale a usmažiť. Chrumkavý chřest sa skvele hodí ako rýchla večera.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 zväzok chřestu (500 g)
2 vajcia
hladká múka
1 plátok citróna
strúhanka
1 čajová lyžička cukru
soľ
olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Chřest oškrabeme a zbavíme ho drevnatých koncov.
Chřest varíme približne 10 minút v slanej vode s kúskom citróna a lyžičkou cukru. Následne ho scedíme a osušíme.
Obalíme chřest v múke, potom vo vajciach, ktoré sme ľahko osolili a rozšľahali, a nakoniec v strúhanke.
Smažíme do zlatista v horúcom oleji.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažený chřest
Vyprážaný chren je delikátne jedlo, ktoré si získalo obľubu vďaka svojej chrumkavej textúre a jemnej chuti. Chren sa zvyčajne obalí v cestíčku alebo strúhanke a potom sa vypráža dozlata. Tento spôsob prípravy zvýrazňuje jeho prirodzenú chuť a dodáva mu špeciálne aróma. Vyprážaný chren sa skvele hodí ako predkrm, príloha alebo zdravá desiata. Môže byť podávaný s rôznymi omáčkami, ako je aioli alebo jogurtový dip, ktoré ešte viac zvýraznia jeho lahodnosť. Objavte túto chutnú variantu chrenu a vychutnajte si jeho chrumkavý zážitok!