Dusené hlávkové zelí s bravčovým mäsom

Dusené hlávkové zelí s bravčovým mäsom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 3

Vepřové mäso marinujeme v zmesi grilovacieho korenia, rasce, rozmačkaného cesnaku a soli. Necháme ho takto odležať po dobu jednej hodiny. Potom všetko z misky presunieme na...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

hlávkové kapusta (nakrájaná na prúžky)
1 cibuľa
kmín
grilovacie korenie
soľ
1 strúčik cesnaku
250 dkg bravčového mäsa (nakrájaného na menšie kocky)

Postup varenia podľa receptu

Naložíme bravčové mäso do zmesi grilovacieho korenia, kmínu, rozmačkaného cesnaku a soli a necháme ho marinovať po dobu jednej hodiny.

Nakoniec všetko z misky prenesieme na panvicu a dusíme. Akonáhle je mäso mäkké, posypeme ho jednou lyžicou hladkej múky a premiešame. Chvíľu necháme opiecť, aby sa na mäse vytvorila chrumkavá kôrka.

Následne pridáme jemne nakrájanú cibuľu, kapustu a dochutíme soľou. Prilejeme 200 ml vody, všetko premiešame a zakryjeme pokrievkou. Dusíme, kým kapusta nezmäkne.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dusené hlávkové zelí s bravčovým mäsom

Dusené hlávkové kapusty s bravčovým mäsom je tradičné slovenské jedlo, ktoré vyniká svojou jednoduchosťou a skvelou chuťou. Hlávková kapusta sa pomaly dusí do mäkka, čo jej dodáva jemnú konzistenciu a nezameniteľnú chuť. Bravčové mäso, zvyčajne vo forme kociek, sa marinuje a následne varí spolu s kapustou, čo vytvára lahodnú omáčku. Toto jedlo je obľúbené pre svoju výživnosť a schopnosť zahriat v chladnejších dňoch. Podáva sa často s knedľami alebo čerstvým chlebom, čo umocňuje celkový gastronomický zážitok.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (44 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Bravčové mäso
Tag: bravčové mäso, restovanie, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, kapusta, dusenie, marinovanie, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dusené hlávkové zelí s bravčovým mäsom.

Pridať komentár