Dusené hlávkové zelí s bravčovým mäsom
Vepřové mäso marinujeme v zmesi grilovacieho korenia, rasce, rozmačkaného cesnaku a soli. Necháme ho takto odležať po dobu jednej hodiny. Potom všetko z misky presunieme na...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
hlávkové kapusta (nakrájaná na prúžky)
1 cibuľa
kmín
grilovacie korenie
soľ
1 strúčik cesnaku
250 dkg bravčového mäsa (nakrájaného na menšie kocky)
Postup varenia podľa receptu
Naložíme bravčové mäso do zmesi grilovacieho korenia, kmínu, rozmačkaného cesnaku a soli a necháme ho marinovať po dobu jednej hodiny.
Nakoniec všetko z misky prenesieme na panvicu a dusíme. Akonáhle je mäso mäkké, posypeme ho jednou lyžicou hladkej múky a premiešame. Chvíľu necháme opiecť, aby sa na mäse vytvorila chrumkavá kôrka.
Následne pridáme jemne nakrájanú cibuľu, kapustu a dochutíme soľou. Prilejeme 200 ml vody, všetko premiešame a zakryjeme pokrievkou. Dusíme, kým kapusta nezmäkne.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dusené hlávkové zelí s bravčovým mäsom
Dusené hlávkové kapusty s bravčovým mäsom je tradičné slovenské jedlo, ktoré vyniká svojou jednoduchosťou a skvelou chuťou. Hlávková kapusta sa pomaly dusí do mäkka, čo jej dodáva jemnú konzistenciu a nezameniteľnú chuť. Bravčové mäso, zvyčajne vo forme kociek, sa marinuje a následne varí spolu s kapustou, čo vytvára lahodnú omáčku. Toto jedlo je obľúbené pre svoju výživnosť a schopnosť zahriat v chladnejších dňoch. Podáva sa často s knedľami alebo čerstvým chlebom, čo umocňuje celkový gastronomický zážitok.
Tomáš Rohlena